Oblure: impozantní švédská svítidla na DesignVille

Oblure: impozantní švédská svítidla na DesignVille

06.08.
2024

Dominika Švandová

Vychází z pevných základů skandinávského designu, u minimalismu a funkčnosti ale nekončí. Švédská značka Oblure se totiž každý kousek snaží posunout až na pomezí designu a umění. Jak se jí daří tento záměr naplnit, se můžete přesvědčit přímo v naší nabídce, do které jsme zařadili několik kolekcí jejích výjimečných svítidel.

Už když Markus Johansson v roce 2011 dokončoval svítidlo Cirrata jako svůj absolventský projekt, hnala ho touha tvořit kreativně, s odvahou a svět designu obohatit o svítidla, která na sebe umí strhnout pozornost. Nemalé ambice daly o šest let později vzniknout značce, která tuto filozofii prezentuje už samotným názvem Oblure, obsahujícím slova object a allure, tedy objekt a okouzlení.
 
Okouzlení je často na počátku samotného procesu tvorby. Například designéry Johana Lindsténa a Markuse Johanssona nadchla architektura a v ní se opakující motiv oblouků. Vznikla tak kolekce Arch interpretující tento architektonický prvek ve výrazném designu závěsných svítidel několika velikostí a barevných provedení. Značka navíc nabízí i výrobu na zakázku v barvě přesně dle vašich požadavků. Ať už tedy hledáte svítidlo nad váš jídelní stůl, anebo vhodné řešení pro osvětlení restaurace, auly či hotelu, vytoužený odstín je vám na dosah.

Oblure Johan&Markus

Oblure Arch

 

Ani u další vyhledávané kolekce nemusíme po původní inspiraci pátrat dlouho. Stair jsou malé stolní lampy, které si pohrávají s konceptem schodů i naší percepcí. V horní části umístěný kulatý světelný zdroj působí jakoby v pohybu, současně se postará o jemné, tlumené osvětlení. Lampy jsou také vybaveny dvěma USB-C porty a zásuvkou, u svícení tak jejich funkce nekončí.

Oblure Stair

Oblure Stair

 

Multifunkčnost lamp Stair je jedním z důsledků inovativního přístupu k designu, který švédská značka zastává. Další najdeme v kolekci Trapeze, v níž designérka Jette Scheib vychází z myšlenky pohyblivých stínidel. Ta můžete otáčet kolem dvou os, abyste docílili pokaždé jiného vzhledu a současně regulovali směr a intenzitu osvětlení.

Oblure Trapeze

 

S pohybem a růzností osvětlení si pohrává také kolekce Mondo. Základ lampy v podobě světelného zdroje krytého opálovým sklem zůstává stabilní, zatímco kovové stínidlo je rozdělené do několika vizuálně různorodých, pohyblivých částí. Ať zvolíte lampu závěsnou, nebo tu stojací, i zde můžete tímto způsobem upravovat její podobu.

Oblure Mondo


Nakonec představíme kolekci Blockchain. Unikátní závěsná svítidla jsou tvořena spojenými hliníkovými krychlemi, z nichž každá druhá obsahuje LED panel. Díky nenápadnému uchycení se vznáší prostorem, přitom je nelze přehlédnout. Zatímco nejmenší ze závěsných lamp je 120 cm dlouhá, ta nejdelší dosahuje více než tří metrů. Skvěle se tak hodí zejména do barů či restaurací.

Oblure Blockchain

Oblure Blockchain

Touha překvapit, zaujmout a okouzlit se bezpochyby propsala do DNA této švédské značky. Čekat od ní ale můžete také vysokou kvalitu každého kousku, který vydrží desítky let. Proto neváhejte a prohlédněte si celou nabídku Oblure
 

Ste zo Slovenska? Prejdite na Oblure: impozantné švédske svietidlá
Shopping from the EU? Switch to Oblure: spectacular Swedish lighting

5% sleva pro vás!

Newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte 5% slevu.

Odebírat newsletter

Zavřít